måndag 19 juli 2010

Den som väntar på nåt gott ..

Att bygga hus tar verkligen all tid har jag insett, tror nog att jag har ignorerat allas kommentarer förut om att vi inte kommer ha några liv under byggnadsprocessen. "Äsch, allt hinns med och lite till!" har jag sagt till dessa kloka människor. Men där fick jag ..

Husbygge tar verkligen all tid om man som vi gör mycket själva. Som tur är har vi proffs ute som fixar byggnationerna, vvs'en, elen mm men vi själva måste ju inhandla det mesta och ta en massa beslut. Hade ingen aning om att det fanns hundra olika toaletter! Jag vill ha en vanlig vit .. men det finns ju typ 20 olika vanliga vita och knappt nåt som skiljer dem åt. Duschvägg eller duschhörna? Sen golvet, vitoljad ask vill vi ha .. men vilket märke har det finaste golvet? Vi åker runt och jämför golvfärger, kakel, klinker hela dagarna när vi inte är ute vid huset och behandlar fönster, tar hand om tomten mm. Och ännu har vi inte börjat åka runt och leta möbler .. hua ..

Men i och med att besluten tas så kommer vi ju närmare det där drömhuset som vi suktat efter i en massa år. Och när det väl är klart så kommer vi att känna att allt detta jobb verkligen var värt det. Fast det bara är ett tomt skal än så länge så njuter vi när vi är där ute och vi vill inte åka tillbaka till stan, men tills huset blir beboligt så är vi illa tvungna.

2 kommentarer:

Alex sa...

forstar att det ar mycket men det ar ju ett ganska kul pussel ni haller pa med och konsekvenserna av pusslet ar ju att ni far leva med det i framtiden - - sa ni gor ratt i att lagga sa mycket tid som mojligt under den har sommaren pa just detta.

"tar hand om tomten"? varfor? han kommer val inte forran i december?

K. sa...

Haa haa! Lugn Lotta, tomten tar ju hand om sig själv tills han kommer ut till er i juletid... ; )

Hej o hå kämpa på! Ni är grymma och är så duktiga som kämpar på med allt! Det kommer vara värt det, tänk bara på det där glaset med rosé som ni har att se fram emot på er lyxiga veranda...